Salva Gomar ha sigut proclamat hui president de la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana.
Així doncs, presidirà la FFCV quatre anys més, durant el període 2022-2026, després d’haver resultat elegit en les eleccions a la presidència de l’ens federatiu per ‘aclamació’.
Gomar ha sigut l’únic candidat que s’ha presentat en aquestes últimes eleccions i per tant no ha precisat de votació en Assemblea General per a eixir reelegit.
Advocat i gestor esportiu professional, Gomar posseeix molta experiència prèvia en l’àmbit federatiu i de clubs.
Modernització de la FFCV
Salva Gomar està duent a terme un programa de modernització de la FFCV des de la seua arribada a la presidència, en 2018.
En aqueix temps ha posat en marxa idees pioneres com Valenta, el seu projecte estrela per al futbol femení que ha aconseguit doblegar el nombre de llicències de dones en la Comunitat Valenciana en quatre anys, pandèmia inclosa.
Gràcies a Valenta o a iniciatives com la Escola de Gegants per a federar a querubins, Gomar ha aconseguit aquesta temporada el número rècord de llicències per a la FFCV (108.000).
Tot això enquadrat dins un Pla Estratègic que ha marca les línies bàsiques d’actuació de la FFCV.
La Nostra Copa
També li ha donat un impuls al futbol amateur amb la creació de ‘La Nostra Copa’, competició que va donar el passe a la Copa de SM el Rei al CD L’Alcora i que va omplir estadis de segona i primera regional i de la Lliga À Punt Preferent durant tota la temporada. Aquesta competició es traslladarà també al futbol Valenta i al futsal la pròxima temporada.
Els clubs han sigut el principal cavall de batalla del president durant els seus primers quatre anys de mandat i per això ha incrementat el nombre d’ajudes directes i indirectes fins a quantitats econòmiques mai vistes abans en la FFCV.
Ajudes a foment de pedrera, per quilometratge, prima per desplaçaments, ajudes a equips de màxima categoria autonòmica, bonificacions de les llicències de xiquets i xiquetes amb progenitors desocupats… moltíssims clubs s’han pogut beneficiar d’aquestes ajudes.
Gomar sempre ha sigut present allà on li ha reclamat un club i, incansable, ha visitat en aquests quatre anys a centenars de clubs de tota la geografia de la Comunitat Valenciana.
Més transparència i comunicació
També li ha fet un tomb a la FFCV quant a transparència es refereix, situant-la al capdavant de les entitats esportives més transparents d’Espanya.
Un altre dels aspectes més destacats de la seua gestió va ser instar la Mutualitat per a la inclusió de les revisions cardíaques en tots els federats i federades amb la finalitat d’evitar, en la mesura que siga possible, casos de mort sobtada en la Comunitat Valenciana.
Tot això unit a un canvi de 180 graus en la comunicació de la FFCV per a poder traslladar al món del futbol la dedicació de l’entitat per a millorar el futbol de la Comunitat. Això està creant un sentiment d’orgull i pertinença entre els federats mai abans vist en el nostre futbol, acompanyat a més per primera vegada de sponsors globals com la Diputació de València o À Punt, que no van dubtar a sumar-se al projecte.
Futsal
El futsal ha merescut gran atenció de la gestió del president en aquests últims anys en què s’han introduït novetats importants en diferents competicions, com per exemple la creació de la nova Lliga Autonòmica en les categories cadet i infantil.
Recentment va tindre lloc per primera vegada un congrés de futsal on es van debatre tots els aspectes a millorar en aquesta modalitat en la Comunitat Valenciana.
Àrbitres, entrenadors i formació
Gomar ha dedicat bona part del seu primer mandat a modernitzar la gestió dels comités d’àrbitres i d’entrenadors.
Els àrbitres s’han vist recolzats en tot moment per la FFCV en tots els aspectes. Des de la Federació s’ha instat el respecte per la figura de l’àrbitre i a la introducció d’elements que ajuden en aqueix sentit, com el pegat ‘Soc menor’ que porten els col·legiats i col·legiades menors d’edat.
Els cursos d’àrbitres s’omplin cada any d’alumnes i alumnes que volen dedicar-se a l’arbitratge i la FFCV tira de referents per a traure a la llum tot el bo que té aquesta manera de dedicar-se al futbol.
Una cosa similar ocorre amb els cursos d’entrenadors/as. Des de 2019 se li ha donat un impuls increïble, arribant a multiplicar per 12 el nombre d’alumnes inscrits als cursos federatius.
Des del nou Comité Tècnic d’Entrenadors s’ha potenciat moltíssim la formació. No sols en els cursos d’entrenador/a, sinó també a través dels Campus anuals o de nombrosíssimes ponències d’entrenadors i entrenadores ja consagrats al llarg de tot el territori de la Comunitat Valenciana.
Seleccions territorials
L’Àrea de Seleccions de la FFCV ha patit també un canvi substancial en els últims quatre anys. Al staff tècnic se li ha dotat de més i millors mitjans i ha sigut professionalitzat.
Tant en futbol, com en futbol sala i en futbol platja, les seleccions reben un tracte concorde a ser els representants de la Comunitat Valenciana, amb una manyaga cap als i les futbolistes digne de qualsevol selecció nacional.
Totes les seleccions reben el mateix tracte, independentment de la modalitat o del gènere.