Els psicòlegs de l’esport es mostren partidaris de la volta als camps que sol·licita la campanya de la FFCV #EntrenemSegurs.
“Igual que és important que vagen al col·legi, és igual o més important que facen esport de qualitat, esport federat”.
La FFCV ha consultat a destacats psicòlegs de l’esport de la Comunitat Valenciana i tots coincideixen que la volta als entrenaments del futbol ha de ser prioritària.
David Peris, president d’APECVA
«Sempre es poden matar mosques a canonades, però cal afinar una mica més, arribar més lluny, perquè els efectes a mitjà i llarg termini poden ser igual o pitjors», explica Enrique Cantón, coordinador del Col·legi Professional de Psicologia de l’Esport i professor de Psicologia a la Universitat de València.
David Peris Delcampo, president de l’Associació de Psicologia de l’Esport de la Comunitat Valenciana, coincideix amb el seu col·lega en la necessitat de tornar i explica una de les conseqüències de l’actual prohibició de la Generalitat Valenciana.
«Si els xiquets i xiquetes tenen hàbit de fer esport i ara mateix aqueix hàbit no està, ara és més còmode per a ells arribar a casa i fer altres activitats. Ara és més difícil enganxar-los per a fer una activitat fisica», explica Peris.
Per part seua, José Luis Gandia, psicòleg de l’esport actualment en el Atzeneta UE, conta les dues cares negatives de la prohibició: «Una, social, on impedim al futbolista formar part del seu grup d’entrenament, amb el que és comporta, i un altre vessant més individualitzat, on se li nega a l’esportista continuar sumant experiències».
A nivell global l’esportista pateix una certa afectació emocional negativa
José Luis Gandia, psicòleg de l’esport
Per part seua, Ximo Lluch, psicòleg de l’esport actualment en el Salgui, creu que s’hauria d’haver triat una altra opció per a afrontar aquesta situació: «En situacions de crisis hi ha dues estratègies. Una, la punitiva; i l’altra, més educacional, la que té a veure amb la facilitació del compliment de la norma».